Dromen geef je door. Dit is net als leren praten, fietsen, lezen enzovoort. Je hebt anderen nodig die jou stimuleren om je hart te volgen en om al lerend – met vallen & opstaan – op weg te gaan je eigen nieuwsgierigheid achterna.


Niet iedereen heeft het geluk geboren te worden in een stimulerende omgeving. Er zijn veel jongeren met grote tegenslag in hun leven of kansarme gezinnen die zo aan het overleven zijn dat dromen heel diep weggezakt zijn. Met jouw eigen deelname aan DROOM! draag je automatisch bij aan het Learning Dreams programma zoals Stichting Stadslink dat in Nederland uitvoert.


Het Learning Dreams programma vindt zijn basis in Amerika, ontwikkeld op de University of Minnesota, waar het na 25 jaar met recht succesvol genoemd mag worden. In Nederland richten we ons op kansarme gezinnen en het ondersteunt Learning Dreams die kinderen die het moeilijk hebben op school op een innovatieve wijze. Niet door de kinderen in school extra (bij)les te bieden, maar door te werken aan het realiseren van de dromen van de ouders. Want, zo hebben Learning Dreams programma’s uitgewezen, als een kind het moeilijk heeft op school, komt dat vaak omdat er thuis geen cultuur van leren bestaat.

Lees hier interviews!

Learning Dreams is een methode die eigen kracht van burgers stimuleert; die een netwerk over een stad van betrokken vrijwillige coaches creëert; en die de volgende generatie vleugels geeft om hun talenten te ontwikkelen. Dit programma blijkt ook zeer waardevol te zijn voor Kwetsbare jongeren. Stichting Stadslink werkt samen de grondlegger van Learning Dreams. In samenspraak is er een Nederlandse variant van Learning Dreams ontwikkeld.

Meer weten of vrijwilliger worden?